AktualityKoronavírus

Zlatomoravecká nemocnica spustila komerčné testovanie na COVID-19

obed
poradna

Zasadnutie Krízového štábu COVID-19 v meste Zlaté Moravce, ktoré sa konalo dňa 30. 4. 2020 /štvrtok/ o 8.00 hod. na MsÚ Zlaté Moravce.

  • Krízový štáb mesta kontaktoval vedenie Nemocnice Zlaté Moravce a.s. ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. Nemocnica Zlaté Moravce a.s. uviedla, že epidemiologická situácia sa nezmenila. Krízový štáb COVID-19 zároveň informovala o tom, že Zlatomoravecká nemocnica sa pripája do komerčného testovana pacientov na zistenie ochorenia koronavírusu COVID-19. Jedná sa o komerčné vyšetrenia pacientom – samoplatcom, ktoré sa bude vykonávať v priestoroch, do ktorého je možný vstup len s tvárovou maskou cez samostatne vyhradený vstup. Vstup je situovaný vpravo od hlavnej vstupnej brány do nemocnice. Miesto je označené tabuľou odberu COVID-19. Klienti – samoplatovia musia byť vopred objední, aby im bol stanovený presný dátum a čas odberu. Odbery sa budú vykonávať každý štvrtok od 9,00 hod – do 11,00 hod..
    Bližšie informácie, pokyny, kontaktné údaje ako aj informácie o poplatku za odber, sú uvedené na internetovej stránke nemocnice: https://www.nemocnicamoravce.sk/o-nemocnici/novinky/200430-vysetrenia-covid.html
  • Krízový štáb mesta telefonicky kontaktoval prednostku OÚ Zlaté Moravce, ktorá uviedla, že žiadne nové prípady potvrdeného vírusu COVID-19 v meste Zlaté Moravce neeviduje.
  • Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. Mgr. Bošiaková informovala, že sociálne zariadenia budú aj v najbližších dňoch fungovať v zmysle doposiaľ prijatých opatrení .
  • Počas dnešného dňa bude zabezpečený dovoz pitnej vody pre MRK, doplnenie zásob pitnej vody bude zabezpečený aj v najbližšie dni podľa potreby.
  • Terénna sociálna pracovníčka a poslankyňa MsZ vykonali kontrolu dodržiavania opatrení RÚVZ v komunite MRK (povinné nosenie ochranných rúšok a ich udržiavanie z hľadiska dodržiavania hygieny).
  • Krízový štáb mesta bude počas sviatku a víkendu v pohotovosti.

LIVE Prenosy


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button